5 Mayıs 2010 Çarşamba

'Gelmiş geçmiş en bencil kuşağız'

2008 söyleşilerinde bugünkü konuğumuz, bir çevreci. Diğer çevrecilerin adını saygıyla, hatta korkuyla andıkları bir isim.



İngiltere'nin bu alandaki en tanınmış yazarlarından George Monbiot onun hakkında "En hayran olduğum ve korktuğum çevrecilerden biri, Mayer Hillman diye bir adam" diyor, "Hayranım, çünkü doğru olduğuna inandığı şeyi, bedeli ne olursa olsun söylüyor. Korkuyorum, çünkü onun hayatı, diğerlerimizin iki yüzlülüğünü yansıtan bir ayna..."
Doktor Mayer Hillman, konferanslar için o ülkeden bu ülkeye uçan çevrecilerin aksine, 12 yıldır uçağa binmiyor. Bir konferans açması istendiğinde, video bağlantısıyla katılıyor.
77 yaşına rağmen, Londra'da her yere bisikletiyle gidiyor. Bu yüzden de yaşını hiç göstermediğini söylemeye bilmem gerek var mı?
Aynı zamanda mimar, şehir planlamacısı, ulaşım uzmanı... Tam 20 yıldır iklim değişiminin tehlikelerini anlatmaya çalışıyor. Onun 20 yıldır savunduklarını, dünya yeni yeni kabul ediyor. Belki bugün anlatacakları da size radikal gelebilir; ama siz yine de kulak verin ona. Ya yine haklıysa?
Söyleşinin Tamamı 
http://www.bbc.co.uk/turkish/indepth/story/2008/12/081225_interviews_hillman.shtml


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder