8 Mayıs 2010 Cumartesi

Tüylerden Kurtulmak İçin Bitkisel Tedavi

İstenmeyen tüyle özellikl kadınların canını sıkmakla birlikte son günlerde erkeklerin de önlem almak zorunda kaldığı doğal bir durumdur .İstenmeyen tüylerden kurtulmak için çeşitli doktorlar çeşitli bitkisel tedaviler önermiştir. Bu doktorlar arasında ömer coşkun, maranki, ender saraçoğlu ve bir çok doktor bulunmaktadır zaten internette de istenmeye tüylere bitkisel tedaviler yazıp arattığınızda karşınıza yukardaki uzman doktorların önerilerinden olşan tedavi yöntemleri çıkacaktır. Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Tek bir seans ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. Istirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değisikliklerden ötürü seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.
Seansların aralıkları ne kadardır? Seanslara verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değisir.

Lazer epilasyon başlamadan önce ne yapılmasi gerekir?
Lazer uygulamasına geçmeden evvel tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya ip gibi köke yönelik müdahalenin son 3 haftada yapılmaması şarttır.

Lazer epilasyon kıllara nasil etki eder?
Lazer ile kıl kökü imha edilirken hedef seçici olarak ısıtma yaparak kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafindan emilen enerji ısıya dönüşerek kılın kök hücresini tekrar büyüyemeyecek sekilde tahrip eder. Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ısını, cilt hücrelerine zarar vermeden geçerek kıl kökündeki renk pigmentleri tarafindan emilir. Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan ellipse 2. jenerasyon bir lazer sağlayabilir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Uygulama esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir. Lazer ısının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değisiklik gösterir.

Erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi?
Erkeklere lazer epilasyon yaygın olarak ve basarıyla uygulanmaktadır. Uygulama yaptıranların yaklaşık %35–40 kadarı erkektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder