13 Mayıs 2010 Perşembe

Kizlik Zarinin Bozulmasi İle İlgili Bilgiler

Kizlik Zarinin Bozulmasi İle İlgili Bilgiler.Kizlik Zarinin Bozulmasi İle İlgili Bilgiler. Kızlık zarı bizim toplumuz gibi toplumlarda kesinlikle tabu olarak görülmektedir ve bu sebepten dolayı gerek evlenecek genç kızların gerekse erkeklerin en çok sordukları sorunun başında kızlık zarı ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Kızlık zarı aslında elstiki bir zardır ve yırtılması anında çok çok acı vermez bunu en baştan söylememiz gerekmektekdir.
İnsanoğlunun tarihsel gelişimi süresince pek çok toplum hymeni saflığın ve el değmemişliğin yani "bekaretin sembolü" olarak görmüştür. Bu inanışın uzantıları hala daha bizim toplumumuz gibi dünyadaki pek çok toplumda sıklıkla yer almaktadır.

Ülkemizde çok yakın zamanlara kadar liseye başlama çağlarında yatılı okullara yerleştirilecek genç kız öğrenciler yönetmelik gereği zorunlu olarak kızlık zarı muayenesinden geçiriliyor ve jinekologlar tarafından düzenlenen "bakirelik" raporları ile ancak kayıtları yapılabiliyordu. Yeni kanun düzenlemeleri ile bu yüz kızarıcı uygulamalar yürürlükten kaldırılmıştır.

Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı ne işe yarar?
Kızlık zarının fizyolojik (işlevsel) görevi bugüne kadar tam olarak açıklanamamıştır ve genellikle özel bir görevinin olmadığı düşünülmektedir.

Yine de bazı araştırmacılar ise kızlık zarının, mikroorganizma ve yabancı cisimlerin vajina içine girişini önlediğini ileri sürmüştür.

Adli tabiplikte ise cinsel şiddete veya istismara maruz kalan çocukların tanısında kullanılmaktadır. Günümüzde kızlık zarının fizyolojik bir görevinden çok "sosyolojik bir fonksiyonu" vardır.

Kızlık Zarı Yapısı
Hymen, anatomik olarak vajinayı oluşturan ve "mukoza" adı verilen dokunun vajina girişini oluşturan doku kıvrımıdır. Yani kızlık zarı vajina içinde değil vajinanın hemen girişinde dudakların yaklaşık 1-1.5 cm içindedir ve küçük dudaklara bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder